2012.12.11.
12:38

Írta: onlineBBB

A sváb örökség

Van egy olyan bor fajta ami indokolatlanul kevés figyelmet és marketinget kap ez nem más mint a siller. "A legerősebb rozé és a leggyengébb vörösbor" szokták rá mondani.

És ezzel csak egyet érteni lehet, ez teszi különlegessé a főként Pakson és Szekszárdon készített bort, melynek leggyakoribb alapanyaga a kadarka. Tehát kék szőlőből készül és úgy mint egy vörösbor, azzal a lényeges különbséggel, hogy nem hagyják olyan sokáig ázni a héjon, ezért kevesebb színanyag kerül bele. A siller bor Magyar és Német sajátosság, így hát úgy gondolom itt lenne az ideje hogy megismerje az ország! És a már megszokott történeti visszatekintés: Magyarországra a XVIII. században hozták a betelepített svábok a technológiát, ezért főképp a svábok lakta területeken készítenek a ilyen bort a mai napig.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fiktivboraszat.blog.hu/api/trackback/id/tr634959682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása